Vrouwenkracht


Vrouwenkracht

Soms, of eigenlijk best wel vaak, kom ik in situaties terecht waarin ik me niet comfortabel voel, of niet thuis voel. Ik wijt dit meestal aan de energie, aan draadloze stoorfrequenties of wat dan ook.

Afgelopen weekend heb ik me in meerdere van dergelijke situaties zo gevoeld. Niet dat het weekend niet gezellig, leuk, inspirerend of wat dan ook was, maar gewoon omdat ik me soms niet thuis voelde.

Toen ik thuis was voelde ik me zelfs een beetje down. Hoe kwam dat nou toch weer, het was toch een leuk weekend? Waren het angsten? Trauma’s? Energieën van anderen die ik toch weer opgepikt had? Ik had nergens zin in, in had het gevoel dat ik maar een beetje nutteloos dingen aan het doen was. Het gevoel om met alles te stoppen waar ik nu mee bezig ben. Dan maar weer slaafs op kantoor om geld binnen te halen. Gek werd ik van mezelf. Het gevoel nooit aan zaken te kunnen voldoen, als bijvoorbeeld ondernemer. Ik ben met de honden een stuk gaan lopen en vroeg om een teken.

Ik was deze dag heel wat van plan, maar in deze flow had dat toch geen zin. Ik besloot een lekker warm bad te nemen en alles van me af te laten glijden, mijn aura te reinigen van alles wat erin en aan was gaan zitten. Ik als hooggevoelig miepje doe dat toch, hoe veel ik me ook bescherm. Een onbewaakt ogenblik en plak! Dat moet toch anders kunnen?

Nu ben ik in September begonnen aan de cursus Vrouwenwijsheid om meer in mijn Kracht te komen staan. Nodig voor mijn praktijk, mijn therapeut zijn, mijn afstuderen, mijn zijn. Ik wordt nog teveel van mijn stuk gebracht door wat er allemaal moet volgens anderen. Dus ik wilde mijn eigen authentieke Kracht leren kennen en daar ook in gaan staan.
De cursus is gebaseerd op de 13 Clanmothers zoals beschreven door en doorgegeven aan Jamie Sams. Ik besloot op dat moment in dat boek te beginnen. De bedoeling is dat we eerst de energie van de Clanmoeders voelen en daarna pas de hoofdstukken lezen. Dus ik mocht tot en met de 1e Clanmoeder gaan lezen.

Al bij het voorwoord en de inleidende hoofdstukken begon de energie weer te stromen en had ik constant van die ohja en natuurlijk momentjes. Het kwartje begon te vallen. Mijn Kracht, mijn eigen authentieke Kracht, de Kracht waarmee ik mezelf en de wereld kan helpen is die van de Vrouw! Ik snapte ineens mijn weerstand bij vele zaken. Prestatie, competitie, oordelen, wetenschap, logica, gelijk willen hebben, ambitie, het iets moeten betekenen of bereiken. Eigenlijk is het allemaal pure mannenenergie. We leven in een mannenmaatschappij. Alles is gebaseerd op mannenenergie. Dat is niet goed of slecht, het is een constatering, en ook dat de balans hierin volledig zoek is.

Ik ging verder met lezen en ik kreeg allerlei beelden en visioenen, het begon echt te leven. Ik zag ineens een duidelijk en helder pad voor me. De dingen die ik probeer na te jagen, meestal op advies van anderen, zijn niet de dingen die bij mijn eigen authentieke Kracht passen. Mijn innerlijke Bron. Want dat is Vrouw zijn.

Ik heb, en ik denk de meeste vrouwen met mij, altijd ervaren dat vrouwen van het “zwakke” geslacht zijn. Dat de typische eigenschappen van vrouwen er niet toe doen, ondergeschikt zijn aan het mannelijke. Dit is al eeuwen gaande. Op gegeven moment is de vrouw wel in opstand gekomen, maar omdat het mannelijk zo ontzettend overheerst op dit moment is deze opstand in feite ook mannelijke energie. Het heet niet voor niets eMANcipatie. Waardoor we tegenwoordig ernaar streven op gelijke hoogte te komen met een man. Wat een onzin eigenlijk. Ik ga het niet meer proberen. Ik ga weer terug naar mijn Bron, naar mijn eigen authentieke Kracht, want dat is het enige waaruit ik echt authentiek zal kunnen leven en zijn. Wat is dan die vrouwenenergie? Het is zacht en rond, gevoelens (geen emoties, dat is wat anders), zorgzaamheid, helende krachten, intuïtieve gaven, de behoefte om samen te werken en te delen, leven vanuit je hart. Toen ik dit lijstje voor mezelf opsomde wist ik meteen dat dat is waar ik vanuit wil gaan leven. De mannelijke energie heb ik nu genoeg ervaren. Ik mag nu het vrouwelijke in mezelf gaan manifesteren, en daar ook voor staan. Want het is nodig. Zeker nu. Als je ziet waar de overheersende mannelijke energie van de afgelopen eeuwen ons gebracht heeft? We staan er niet best voor als mensheid.

Het is weer tijd om balans te vinden. Ik ga niet meer proberen om man te zijn. Ik kan de mannenenergie die ik in me heb gebruiken om bepaalde zaken te regelen, maar ik ga dat niet meer laten overheersen. Ik hoef niet zo nodig. Ik moet helemaal niets. Ik mag alles.

Ik begon het spirituele pad te bekijken wat ik heb bewandeld tot nu toe. Yoga, Reiki, Sjamanisme. Ook hierin overheerst eigenlijk de mannelijke energie. Ook het werken volgens regeltjes is eigenlijk mannelijke energie. Ik heb altijd de behoefte gehad dingen op mijn eigen manier te doen, op gevoel, vanuit een innerlijk weten of intuïtie. En dat is vrouwelijk. Ik heb Reiki II maar ik kan die symbolen maar niet onthouden. Het lukt gewoon niet. Als ik tegenwoordig healingen geef doe ik dat op gevoel, op intuïtie, en dat werkt, heel goed zelfs.

Ik wilde heel graag ooit nog een Vision Quest of iets dergelijks doen, maar iets hield mij tegen. Ik begrijp nu waarom. Een Vision Quest is om de mannelijke krijger te helpen ontwaken. En dus niet voor mij.

Ik krijg de afgelopen dagen steeds meer tekens op mijn pad, dit is mijn weg, de weg van de Vrouw. Ik mag krachtig worden in het Vrouwzijn, want die energie is ongelooflijk krachtig. Het is de scheppende, de creërende energie, die van acceptatie en loslaten, die van openstaan voor anderen, voor meningen, voor andere wegen. Die van vrede en onvoorwaardelijke liefde. Moeder Aarde is de grootste vrouw van allemaal, en ze wordt door ons helemaal uitgebuit, eigenlijk mishandeld en verkracht. En dat mag stoppen.

Het is niet de bedoeling dat de vrouwenenergie gaat overheersen, maar er mag een balans komen, mannelijke energie is ook nodig, anders heeft de vrouw geen basis om iets te scheppen of creëren. In die zin mag er zeker gelijkwaardigheid komen. Maar niet door als vrouw te proberen te voldoen aan de mannelijke energie. Daar worden wij als vrouwen, en ik zeker, alleen maar ongelukkig en onzeker van, waardoor we ons uiterlijk gaan aanpassen om aan onzinnige ideaalbeelden te voldoen.

Ik mag volgend jaar in het voorjaar een korte Pelgrimsquest maken. Ik heb gezien wat ik mag gaan doen en ik ga de komende tijd kijken hoe ik dat ga doen. Ook hierin mag ik mijn eigen weg maken, mijn eigen pad kiezen. Eigenlijk zoals ik altijd heb gedaan. Ik vind het enorm spannend, want het is iets wat ik alleen ga doen, maar het is wel mijn weg. Niet een Vision Quest, niet een Healing Quest, niet een Pelgrimsroute maar mijn eigen DianaPelgrimsquest.

Ik voel me bruisen van energie, ik wil dit pad absoluut op. Ik geloof in niets meer en tegelijk in alles. Maar bovenal geloof ik in mijn eigen pad bewandelen.

Leafs
Diana

Nawoord:
Nadat ik bovenstaande had geschreven ging ik boodschappen doen. Ik besloot voor het eerst sinds tijden weer eens een Happinez te kopen. En jahoor, hierin stond een verhaal van Inez van Oord, de voormalig hoofdredactrice van het blad, en zij heeft een dergelijke ervaring ook gehad. Toeval bestaat niet meer. Op het moment dat je je authentieke pad opstapt gaat de synchroniciteit zijn werk doen.

2 thoughts on “Vrouwenkracht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s